poniedziałek, 7 stycznia 2013

Dla każdego coś miłego...

...będzie, na życzenie.
Podaję swój świąteczny "rozkład jazdy". Jeśli kogoś zainteresuje, zainspiruje lub zaciekawi to, jak w "Daleko od szosy" mówił bohater: "...na życzenie raz można" dajcie znać, a opowiem jak danie robię.
WIGILIA:
- BARSZCZ Z USZKAMI (USZKA MOJA PRODUKCJA, BARSZCZ CÓRKI)
- ŚLEDZIK BABUNI (Z GRZYBKAMI MARYNOWANYMI I CEBULĄ)
- KAPUSTA Z GRZYBAMI I ŻURAWINĄ
- ROLADKI Z ŁOSOSIA WĘDZONEGO Z SERKIEM ALMETTE
- ŁOSOŚ ZAPIEKANY Z MOZZARELLĄ I SUSZONYM POMIDORAMI
- ŚLEDZIE W ŚMIETANIE, Z JABŁKAMI
- PIEROGI DROŻDŻOWE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (PRODUKCJA CÓRKI)
- KARP SMAŻONY
- RYBA W GALARECIE                                                          

ŚWIĄTECZNE OBIADY
- PIERŚ KACZA Z ŻURAWINĄ I JABŁKAMI
- ROLADY WOŁOWE
- KAPUSTA MODRA GOTOWANA
- SURÓWKA Z SELERA ZE ŚMIETANĄ
ZIMNY BUFET (W ŚWIĘTA UNIKAM PODAWANIA GOTOWYCH WĘDLIN)

- CIELĘCINA PIECZONA (W WYKONANIU ZIĘCIA)
- BOCZEK PIECZONY NA OSTRO
- SCHAB PEKLOWANY PARZONY
- ŁOPATKA Z PRZYPRAWAMI
- SAŁATKA Z PIERSI KURCZAKA Z KUKURYDZĄ I BRZOSKWINIAMI
- PASZTET DROBIOWY
- SOS CHRZANOWO-MUSZTARDOWY-MIODOWY
- KONFITURA Z CEBULI CZERWONEJ
- SOS SALSA Z CYTRUSAMI
- SAŁATKA JARZYNOWA TRADYCYJNA

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz