poniedziałek, 7 stycznia 2013

Pasta z wędlin

Zdarza się Wam, że nie wiecie co zrobić z resztkami wędliny albo pieczeni?Albo kupujecie wędlinę, a ona smakiem przypomina bibułkę ze szkolnych zeszytów? No mnie się zdarza i dokonałam odkrycia;-)))) Pasta z wędliny. Pycha! Trawiasta szynka nabiera aromatu
-wędlina
-kawałek żółtego, twardego sera albo jajko na twardo
-szczypiorek - 1/2 pęczka
-2 ogóreczki konserwowe albo kiszone
musztarda
majonez
Wędlinę i ser (albo jajko) zmielić w maszynce do mięsa. Dodać siekany szczypiorek albo inną zieleninkę i drobno pokrojone ogórki. Wymieszać i przyprawić musztardą i majonezem. Z reguły nie trzeba solić. Można dodać ziółka jakoweś

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz