To taki makaronik,
podpatrzony w Pizza Hut.
Przepis już kiedyś był, ale w czasach, gdy zdjęć nie robiłam. Chociaż... te dzisiejsze coś słabe mi wyszły....ech....
Do przygotowania molto bene
potrzebujemy (dla 2 osób):
- 250 g makaronu tagliatelle
- 2 łyżki pokrojonych czarnych oliwek
- 2 łyżki suszonych pomidorów ze słoika
- klika plasterków szynki (najlepiej
parmeńskiej, ale spokojnie może być zwykła)
- pieprz biały mielony
- ok. 300 ml mleka 3,5%
- łyżka masła
- łyżka mąki
- czosnek – 2 ząbki
- gałka muszkatołowa
- oliwa z oliwek
- garść rukoli (ja nie dodaję, ale w
oryginalnym przepisie jest)
- kilka pomidorków koktajlowych
Na początek zajmijmy się zrobieniem
sosu beszamelowo – czosnkowego.
W pół godziny naprawdę
bardzo smaczne, aromatyczne jedzonko.





faktycznie wygląda na molto bene żarełko:) Moje smaki:) ostatnio u mnie ciągle żarełko a la italiańskie i chińskie:) Na okrągło makaron i ryż:) bo ziemniaki się za długo gotują:)
OdpowiedzUsuńJednak nie narzekam, bo ja i mój przewód pokarmowy uwielbiamy takie jedzenie...
Uwielbiam makaronowe potrawy:))
OdpowiedzUsuńTo zrób, bo to obiad w pół godziny;-)
Usuń